festival slika u pokretu ziri nic morris bcs

Nic Morris BSC

Nic Morris BSC je snimao igrane filmove na obe strane Atlantika, radeći narativne forme na 35mm traci kao i sa 4K UHD. Za film “Firelight” koji je režirao i napisao William Nicholson dobio je nagradu za snimateljski rad na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu, i bio je nominovan za najbolju fotografiju Britanske Asocijacije Snimatelja. Radio je sa mnogim rediteljima, uključujući Lewis Gilbert-a i David Fincher-a. Osim igranih snimao je i druge forme, najviše reklame i muzičke spotove. Pored rada u filmskoj i TV produkciji predavao je na prestižnoj Nacionalnoj filmskoj i televizijskoj školi (NFTS) u Londonu osnovne i master kurseve. Pored toga bio je gostujući vanredni profesor na “Nanyang Technological University” (NTU), jednom od vodećih svetskih univerziteta u Singapuru. Kao student bio je na razmeni u Nacionalnoj školi filma u Lođu (Poljska filmska škola).

Aleksandar Ilić SAS

Aleksandar Ilić je rođen 1968. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na odseku za Filmsku i TV kameru. Uradio je veliki broj muzičkih spotova, samostalno i u saradnji sa mnogim rediteljima, za koje je više puta nagrađivan. Kao direktor fotografije učestvovao u realizaciji velikog broja reklamnih kampanja, za najpoznatije domaće i strane brendove, sarađujući sa najznačajnijim rediteljima iz Srbije i regiona i marketinškim agencijama. Snimio je i nekoliko dugometražnih i kratkih igranih filmova. Od filmova na kojima je radio izdvajamo “Otac”, “Krugovi”, “Klopka” i “Apsolutnih sto” u režiji Srdana Golubovića, “Smrdljiva bajka” u režiji Miroslava Momčilovića i omnibus film “Destricted” u režiji Lary Klark, Gaspar Noe, Matthew Barney i Marine Abramović, priča “Balkan Erotik Epic” (2005). Za film “Krugovi” dobio je nagradu Best Cinematography na 29. International film festival Setubal – Portugal, a na Filmskom festivalu Sopot 2012. godine dobio je nagradu za najbolju fotogafija za film “Apsolutnih sto”. Kao vanredni profesor predaje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

festival slika u pokretu ziri aleksandar ilic sas
festival slika u pokretu ziri cedomir vasic

Čedomir Vasić

Čedomir Vasić rođen je u Beogradu 1948. godine. Diplomirao je 1971. i magistrirao 1973. godine na slikarskom odseku Akademije za likovne umetnosti u Beogradu kod prof. Đorđa Bošana. Kao stipendista Fulbrajtovog programa proveo 1975/76 školsku godinu na usavršavanju na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari i Los Anđelesu gde studira video kod prof. Micurua Kataoke i kompjutersku umetnost kod prof. Džona Vitnija.
Izlaže od 1969. godine, na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu. Samostalno izlaže od 1973. Od 1976. bavi se videom kao izražajnim sredstvom (trake, instalacije, ambijenti). Pokrenuo slikanje murala u Beogradu 1983. i ostvario jedan broj dela na javnim mestima. Objavljuje stručne i teorijske radove iz oblasti vizuelnih umetnosti od 1973.godine.
Bio profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu od 1975 do 2013, (Slikanje i Crtanje). Od 1984. do 2014. godine predavao na Fakultetu dramskih umetnosti Likovnu kulturu, Likovne žanrove i Vizuelne medije. Sa Vladanom Radovanovićem osnovao Interdisciplinarne umetničke studije pri Univerzitetu umetnosti 2001. godine i profesor na grupi za višemedijsku umetnost.
Rektor Univerziteta umetnosti od 2004. do 2009. godine.

Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovnih umetnosti : Memorijal Nadežde Petrović 1998, Jesenja izložba ULUS 2010, Politikina nagrada 2013, Sava Šumanović 2015, Nagrada Niškog salona 2017. Član ULUS-a od 1972.godine.